Teek en vlo bestrijding

Honden en katten krijgen veelal 1x per maand een pipet maar wat wordt er nou daadwerkelijk op de hond gedruppeld.

In de meeste merken Anti - vlo en teek zitten stoffen zoals Fipronil, Imidacloprid, Deltamethrin, Permethrin. Soms wordt ook vermeld ectoparasiticide voor topicaal gebruik. Ectoparasiticide bevat imidacloprid en permethrine. Al deze stoffen zijn insecticiden welke ook gebruikt worden in de landbouw.

Per stof kort uitgelegd waar het voor gebruikt wordt buiten de pipetten tegen vlooien en teken voor hond en kat en wat voor effect dit heeft op de mens.

  • Fipronil : Wordt ook gebruikt ter bestrijding van mieren en termieten. De stof leidt tot een ongecontroleerde activiteit van het centrale zenuwstelsel, waardoor insecten of acariden worden gedood. Voor mensen is dit een licht irriterende stof: blootstelling kan leiden tot schade aan nier, lever of schildklier.
  • Imidacloprid: Dit is een meest gebruikt systemisch insecticide, dat zowel werkt via contact als inname door zuigende of bladvretende insecten. Ter bestrijding van bladluizen, witte vlieg, kakkerlakken, termieten etc. en is matig acuut toxisch. De dermale giftigheid (via de huid) is lager dan de orale giftigheid (via de mond). Zou je deze getallen extrapoleren naar de mens, dan zou voor iemand van 70 kg een opname via de mond van ong. 70*100 mg = 7 gram dodelijk zijn (kans van 50 procent). Dat is iets meer dan een eetlepel.
  • Deltamethrin: Is een insecticide met een breed toepassingsgebied. Bij de mens is deze stof irriterend voor de ogen, huid en de luchtwegen. De stof kan effecten hebben op het zenuwstelsel met als gevolg gewaarwordingen aan het gelaat zoals tintelingen, jeuk of een branderig gevoel. Inslikken kan de dood veroorzaken.
  • Permethrin: Dit is een insecticide dat behoort tot de groep synthetische pyrethroïden. Het tast het zenuwstelsel van insecten aan zoals termieten, kakkerlakken, tapijtkevers, motten etc. Bij mensen is Permethrin een mogelijke kankerverwekkende stof omdat uit dierproeven bleek dat tumoren in long en lever van muizen veroorzaken.

Helaas komt het vaak voor dat een hond of kat ziek wordt na het geven van een pipet en er zijn ook ergere gevallen geweest. Het lichaam van hond en kat wordt dan ook erg belast met de stoffen die hij toegediend krijgt.

Wij van Natural for Animals verkopen dan ook uitsluitend natuurlijke Anti Vlo en Teek producten op basis van planten en kruiden. Onze natuurlijke producten zijn veilig voor dier, mens en het milieu.

© 2013 - 2024 Natural for Animals | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel